Ilmalämpöpumput

Mihin ilmalämpöpumppua tarvitaan?

Ilmalämpöpumpun voit tilata kaikkiin kohteisiin. Ilmalämpöpumppu asennetaan aina päälämmitysjärjestelmän rinnalle. Tämä johtuu siitä että ilmalämpöpumpun tehokkuus laskee kovimmilla pakkasilla ja tarvitsee tuekseen päälämmönlähteen. Ilmalämpöpumppu toimii kylmillä keleillä erinomaisesti myös tulisijan kanssa kierrättäen lämmintä ilmaa sisätiloissa. Ilmalämpöpumppuun voidaan myös kytkeä etäohjaus jolloin esim. kesämökin lämmityksen etäohjaus on mahdollista.

Voiko ilmalämpöpumpulla säästää sähköä?

Ilmalämpöpumpulla voidaan saada jopa 20-30% säästöt esim. sähkölämmitteisissä kohteissa. Säästö riippuu kuitenkin paljon kulutuskäyttäytymisestä ja kohteen eristyksestä ja ilmanvaihdosta. Tehokkuutta voidaan nostaa esim. korvaamalla sähköpatteri ilmalämpöpumpulla.

Kustannukset

Ilmalämpöpumppu myydään aina asennettuna ja asennustyöstä voit saada kotitalousvähennystä verottajan kulloinkin voimassa olevien ohjeiden mukaan. Pumppujen hinnat ovat luokkaa 1500-2500 € sis. alv 24 %. Hintaan sisältyy yleensä laitteisto, asennusteline, 5 metrin kylmäaineputkien veto suojakouruineen, läpiviennit ja sähköistys. Tarkka tarjous voidaan tehdä vain käymällä kohteessa paikanpäällä.

Miten asennus tapahtuu?

Ota yhteyttä meihin hyvissä ajoin kun harkitset ilmalämpöpumpun hankintaa. Alla on lueteltu asennukseen vaikuttavat asiat. Nämä asiat tarkistetaan aina paikanpäällä kohteessa. Ulkoyksikölle tarvitaan tilaa ympärille ilmankiertoa varten. Ulkoyksikkö tuottaa myös kondenssivettä jonka ohjaus tulee suunnitella etukäteen. Ulkoyksikkö voidaan koteloida ja pinnoittaa rakennuksen ulkoverhouksen sävyyn.  Myös sisäyksikkö tarvitsee tilaa ympärilleen ilmankiertoa varten. Sisäyksikön sijainti tulee valita siten että lämmitetty ilma saadaan kiertämään mahdollisimman laajalla alueella. Joissakin malleissa sisäyksikön värit ja tyyli ovat valittavissa kohteen ulkoasun mukaisesti. Ilmalämpöpumppu tarvitsee oman sulakkeen ja pumpulle riittää yksivaiheinen virta.

Ota yhteyttä

Ensolantie 5 80710 LEHMO

0400 574 421

etunimi.sukunimi(at)kontiosahko.fi